Injektions-
behandling
Fillers

Vad är fillers?

BELOTEROS fillers består av hyaluronsyra (HA=Hyaluronic Acid) och en liten mängd av lokalbedövningsmedel (Lidokain). HA är sockerkedjor som finns naturligt i huden där det håller kvar fuktighet och fyllighet. Lidokain gör injektionen mer behaglig. Hyaluronsyra ger alltså huden fukt och återskapar volym.

Injektions-
behandlingar i Tanum, Grebbestad

Vad gör fillers?
När du åldras är det naturligt att tappa volym i fettdepåerna i ansiktet. Det gör att kinderna blir plattare och huden blir mer eftergivlig. Till viss del kan detta återskapas med fillers och ger ett fräscht och piggt utseende. Det finns olika typer av typer av fillers för olika ändamål.
Den som har fylligast konsistens används för att fylla ut på djupet, t.ex kindben eller mellandelen i ansiktet. Den är till för att återskapa volym och fyllighet med sin lyftkraft.
Har fillern något mer lätt konsistens, lämpar den sig utmärkt till läpparna, men kan även användas till utfyllnad där det behövs i ansiktet.
Den som är mest lättflytande används till läpparna, om du vill ha ett mer diskret resultat. Dessutom lämpar den sig väl för att fylla ut enstaka rynkor, ofta på överläppen, vid ögonen eller i pannan.

Hur går det till?
Jasmine arbetar efter naturliga ideal för att hjälpa dig att nå dina förväntningar och du blir informerad om vad som är realistiska mål utifrån dina förutsättningar. Behandlingsalternativ gås noggrant igenom för att nå det bästa resultatet. När du bestämmer dig för att göra en behandling ingår alltid en hälsodeklaration och förebilder. Detta används i din dokumentation för att kunna följa processen samt säkerställa resultat. Innan injektion tvättas området noggrant med desinfektion.

Under behandling
Vald fillerprodukt injiceras med en tunn kanyl. Under pågående behandlingen säkerställs att du mår bra och det finns tid för paus och andhämtning om det behövs.
”Gör det ont?” är en fråga som ofta dyker upp.
Studier har visat att på en tiogradig skala säger de flesta 3 om graden av smärta. Det varierar såklart på olika områden i ansiktet beroende på känslighet och individ. Behandlingen tar ca 10-15 minuter och sedan har du förhoppningsvis glädje av ditt resultat en lång tid framöver.

Efter behandlingen
Biverkningar som svullnad, blåmärken ömhet och knölar är vanligt men försvinner några dagar efter behandlingen. Har man lätt för att svullna rekommenderas att du tar en receptfri allergitablett (antihistamin). Det är också bra att ha is hemma som kan kännas skönt vid svullnad. De närmaste 24 timmarna efter behandlingen ska du undvika hård fysisk träning samt solning eller bastubad. 12 timmar efter behandling ska du undvika make-up på injicerat område, detta på grund av infektionsrisk. Försök att inte utsätta behandlat område för tryck det närmaste dygnet. Fullständig information om hur du ska ta hand om dig själv för att resultatet ska bli så bra som möjligt ges vid behandlingstillfället.

Hur länge förväntas resultat vara?
Det är vanligt att det behövs en touch-up ca en månad efter den första injektionen för längre hållbarhet. Beroende på vilket område som behandlas så varar det olika länge. Läpparna håller vanligtvis inte lika länge som kindbenen och det beror på att det är mer muskelaktivitet kring munnen och HA bryts då ner snabbare. Läpparna varar i genomsnitt 6-14 månader medan andra delar i ansiktet har produkt kvar i upp till 18 månader.

Finns det tillfällen hyaluronfillers inte ska användas?
• Allergier samt tidigare reaktioner som kan kopplas till aktuell behandling.
• Graviditet och amning.
• Blodförtunnande medicin (tex. Waran)
• Vissa autoimmuna sjukdomar kan öka risken för infektioner i injektionsområdet.

Risker med behandlingen
De flesta biverkningar är övergående och försvinner inom 2-4 veckor efter behandlingen. De vanligaste är ömhet, svullnad, hårdhet i området, knölar, blåmärken, rodnad, missfärgning och klåda. Det är ovanligt men man kan behöva åtgärda problemen med antibiotika, steroider eller hyaluronidase (ett preparat som bryter ned hyaluronsyran) men oftast är biverkningarna övergående. Såsom med all injektionsbehandling finns det en risk för infektioner. En annan mer allvarlig risk är ocklusion av ett blodkärl som medför stopp till närliggande strukturer. Detta är oerhört ovanligt, särskilt när behandlaren är legitimerad och utbildad i ansiktets anatomi men det är viktigt att känna till riskerna.

Pris
1 ml 3400kr
Borttagning av filler kostar 3500kr.

Välkommen att kontakta Jasmine för en konsultation

Boka här